Forma1-Live.hu

Perez: Már jobban érzem magam az autóban

Nem teljesen úgy indult az idei szezon Sergio Perez számára, mint ahogy elképzelték.

2012- ben  a Sauber csapat színeiben háromszor dobogóra is állhatott, idén viszont ennek a teljesítménynek a közelében sincs.

Tavalyi formájával felhívta magára a figyelmet a mexikói újonc és a McLaren csapat le is csapott rá, hiszen Lewis Hamilton távozott tőlük. Az eredmények viszont elmaradtak a várakozástól, amiért főként az idei versenygép “okolható”.

„Nagyon nehéz volt megérteni az autó viselkedését” – mondta a mexikói versenyző. „Az MP4-28-as az előszezon első, jerezi tesztjétől a legutóbbi versenyig rengeteg változáson ment keresztül, sőt, ha szabad így fogalmaznom szinte teljesen kicserélődött. A pénteki szabadedzéseken szinte folyamatosan változtattunk a beállításokon, és tettünk próbára újabbnál újabb alkatrészeket, és több beállítást is kipróbáltunk, így a vasárnapi versenyen jóformán egy teljesen új autóval álltunk fel a rajtrácsra” – folytatta, majd a szezon második feléről, pontosabban az arra vonatkozó terveiről is szólt.

„Úgy gondolom, hogy most már jobb pozícióban vagyok ahhoz, hogy maximalizálni tudjam az autóban rejlő lehetőségeket, és sokkal közelebb kerültem a saját határaimhoz is, úgyhogy meg kell próbálom a lehető legtöbbet kihozni a legkisebb összetevőkből is. Szerencsére ebben a tekintetben is sikerült fejlődnöm, hiszen úgy érzem, hogy sokkal erősebb vagyok most, mint a szezon elején voltam, de tisztában vagyok azzal, hogy rengeteget kell még javulnom. Még csak tíz versenyen vettem részt a McLarennel, amelyek meglehetősen nehezek voltak, ezért bízom abban, hogy a szezon második felében már sokkal erősebbek leszünk”- zárta gondolatait Perez.

Idén eddig 18 világbajnoki pontot tudott szerezni és ezzel a teljesítménnyel jelenleg az összetett lista tizenkettedik helyén áll.

(fotó: SergioPerez.mx)