Forma1-Live.hu

Petronas hosszabbított a Mercedessel

A Mercedes aláírt egy több évre szóló szerződést a hivatalos üzemanyag szállítójával és névadó szponzorával a Petronassal a Monacói versenyhétvégén.

A maláj olajtársaság Forma-1-be történő visszatérése, 2010 óta támogatja széleskörűen a csapatot. Azt egyik fél sem árulta el, hogy hány évre szóló szerződést írtak alá, azonban a Mercedes főnöke Toto Wolff annyit említett, hogy ezzel egy évtizedes együttműködés jött létre.

“A 2010-es évtől tart a valódi, értékes partneri kapcsolatunk a Petronassal, a bizalom, az őszinteség és a közös törekvés jellemzi az elmúlt négy évet. Ezalatt a Petronas az egyik legjelentősebb energiaipari vállalattá vált a Forma-1-ben, együtt dolgoztunk ki egy világszínvonalú partneri kapcsolatot az üzemanyag technológiai megoldások terén amely most ért be igazán, a 2014-es szezonban. Ezért büszkék vagyunk erre a pillanatra, amikor tovább bővítjük ezt a megállapodást és ezzel egy évtizedes partnerség jön létre a Mercedes- Benz és a Petronas között.”

A 2014-es szabályváltozások és az új V6-os turbómotorok érkezésével sokkal nagyobb jelentősége van a megfelelő összetételű üzemanyagnak. Egy jól eltalált keverék növeli a motor teljesítményét, a végsebességet, a hőenergia-átalakító által tárolható elektromos energia mennyiségét és ami most az egyik legfontosabb, nagy szerepet játszanak a fogyasztás csökkentésében.

omnicorse.it