Forma1-Live.hu

Räikkönen: a második hely nem elég, jöhetnek a győzelmek

Kimi Räikkönen végre magára talált az időmérőn is és a negyedik rajthelyet megszerezve jó helyről várhatta a Bahreini futamon a piros lámpák kialvását. A verseny után úgy nyilatkozott, hogy most már jöhetnek a győzelmek.

Remek versenyen van túl a finn, aki köszönhetően csapata taktikai lépéseinek Nico Rosberget is letudta az utolsó előtti körben, így a 2013-as Koreai nagydíj után ismét dobogóra állhatott. Érdekesség, hogy a Ferrari színeiben legutoljára a 2009-es Olasz Nagydíjon állhatott fel a dobogóra.
A verseny utolsó szakaszában megfutotta a leggyorsabb kört is, pályafutását tekintve ez volt a 41. leggyorsabb köre, amivel utolérte Alain Prostot, és már csak Michael Schumacher van előtte az örök ranglistán.

Az élmezőnyben Kimi Räikkönen volt csak más taktikán, ő a második etapjára kapta meg a közepes gumikat és azokon képes volt olyan időt autózni, mint Hamilton a lágy keverékeken. Az utolsó etapra a finn kapta meg a lágy abroncsokat, míg az élen mindenki közepeseken volt kint, így körről körre lopta a távolságot az élen haladó két Mercedestől.
Nico Rosberg fékproblémái miatt az utolsó előtti körben megelőzte a német riválist és a britre zárkózott, akinek hasonló problémája adódott, de elfogytak a körök és nem tudta lehagyni. Így lett Baherinben negyedszer lett második.

“Gyorsak voltunk a versenyen és biztos vagyok abban, hogy utolérjük a Mercedest. Mostantól már az összes versenyen a győzelemért fogunk harcolni. Én a második hellyel sosem voltam elégedett, de tudom, hamarosan a győzelmek fognak jönni. Ehhez türelem kell és az hogy folytassuk tovább azt, amit elkezdtünk. Az autó sokkal jobb, a motor is remek, de nem csak ezek miatt léptünk előre, hanem azért is, mert készek voltunk bármikor változtatni a taktikánkon.” – nyilatkozta Kimi Räikkönen.

A Maranellói alakulatnál Sebastian Vetteltől vártak jobb eredményt, de a Nico Rosberggel folytatott harcban a négyszeres világbajnok hibázott, lesodródott a pályáról, és orrkúpot kellett cserélni a Ferrariján, így csak az 5. helyen ért célba.