Forma1-Live.hu

Räikkönen helye biztos a Ferrarinál

Marco Mattiacci kijelentette, hogy Kimi Räikkönen jövője a Ferrarinál nincsen veszélyben.

Az újdonsült csapatfőnök szerint az egész csapat problémákkal küzd, nem csak a finn pilóta, viszont reménykednek abban, hogy a gondjaik hamarosan megoldódnak.

Az idei szezon nem alakult úgy, ahogy eltervezték. Kimi Räikkönen sem tudja hozni a tőle elvárt színvonalat, az eddigi 9 futam során, mindössze 6 alkalommal végzett pontszerző helyen és csak 19 egységet írnak a neve mellett. A várt nagy csatározás csapaton belül is elmaradt, hiszen Fernando Alonso rendre jobban teljesít, mint a finn.
A sajtó egyre inkább találgatásokba kezdett Räikkönen jövőjét illetően, melyet Marco Mattiacci a következőképpen cáfolt meg.
“A következő szezonban jelenlegi versenyzőinkkel tervezünk. Kimi egy bajnok és nincs értelme, hogy a problémáit firtassuk. Nem egyéni gondokról kell szólni, hanem csapatszintűekről. Biztos vagyok abban, hogy vissza fog térni és ismét kiváló lesz!” – nyilatkozta a szakember az Autosprintnek.

Folyamatosan folyik a csapat átszervezése és a személyi cserék a háttérben. Stefano Domenicali már távozott és friss értesülések szerint a motorért felelős főmérnököt. Luca Marmorinit is távozásra szólítják fel.

Mattiacci szerint nemcsak szerkezeti, hanem mentális változásra is szükség van. A Maranellói alakulatnak sokkal nagyobb kockázatot kellene vállalniuk a sikerek érdekében.

trf1.net