Forma1-Live.hu

Räikkönen jubilál Kanadában, a Ferrari reménykedik a fejlesztések sikerében

Kimi Räikkönen valójában a 200. futamára készül, ám hivatalosan ez csak a 198. versenye lesz, míg a Ferrarinál bizakodnak, hogy az újítások hoznak némi előrelépést Kanadában.

A finn pilótának a Kanadai nagydíj lesz pályafutásának 200. versenye, ám hivatalosan csak a 198., mivel a 2001-es Belga és a 2005-ös Amerikai nagydíjon nem indultként regisztrálták. Valójában a belga versenyen elindult csak ideje korán kiesett.
Räikkönen a Ferrari honlapján nyilatkozott az esemény kapcsán: “Repül az idő, nemrég mondták nekem, hogy a hétvégi Kanadai futam a 200. lesz. Keményen fogom nyomni a gázt, csakúgy, mint máskor. Biztos vagyok benne, hogy pár év múlva büszkén gondolhatok vissza erre a versenyre.”

Az idei első hat futam nem úgy alakult Kimi Räikkönen és a Ferrari számára, ahogy remélték. A finn rendre csapattársa mögött végzett és csak 4 versenyen sikerült felküzdenie magát a pontszerző helyek egyikére. Ezért nagy a lemaradása Alonso mögött a világbajnoki tabellán.
A Ferrari a többi csapathoz hasonlóan folyamatosa dolgozik az autón, hogy minél nagyobb teljesítményt tudjanak kisajtolni az erőforrásból és minél megbízhatóbbá tegyék azt. Kanadára a Ferrari új fejlesztési csomaggal készül, amitől sokat várnak.

Fernando Alonso abban bízik, hogy Montrealban dobogóra állhatnak:
“A célunk, hogy dobogóra álljunk és a legjobbak között legyünk. Természetesen a győzelem a végső cél, de nagy a hátrányunk és pár hét nem elég, hogy ledolgozzuk. Bízunk abban, hogy közelebb tudunk kerülni a Mercedeshez és Kanadában esélyünk lesz a dobogóra.”