Forma1-Live.hu

Räikkönen kétszer esett ki

Felejthető hétvégét zárt Kimi Räikkönen Baku- ban.

Hiába szerepelt jól az azeri időmérőn Räikkönen, a futamot kétszer is fel kellett adnia.

A Ferrari világbajnoka a harmadik helyről rajtolhatott, ám a kettes kanyarnál ütközött Valtteri Bottas Mercedesével. Bár megsérült a Ferrari, 2007 világbajnoka folytatni tudta a versenyt, noha a tempója érthető módon már nem volt az igazi.

Később a két Force India zúzta le egymást, akik mögött Räikkönen áthajtott a törmelékeken, ezzel pedig hátsó defektet szerzett. Mire visszaért a boxba, annyira megsérült a padlólemez, illetve a hátsó szárny elem, hogy feladni kényszerült a versenyt.

A versenybírák azonban megállították a versenyt piros zászlóval, így a Ferrari csapatnál felcsillant a reménysugár. Gyorsan megjavították a finn versenyautóját, aki két körös hátránnyal ugyan, de vissza tudott állni a versenybe. A szerelőknek azonban nem sikerült maradéktalanul megjavítani az autót ennyi idő alatt, így később újra, végérvényesen kiállni kényszerültek.

“Nem túl jó nap az, amikor kétszer esel ki ugyanarról a versenyről. A rajtom nem volt rossz, de a kettes kanyarnál Valtteri megütött, így semmit nem tehettem. Elég korán fékezett, így bementem mellé, ami rendben is volt. Aztán szerintem ráeszmélt, és felengedhette a fékpedált, így pedig belém csúszott. Folytatni tudtam a versenyt, de sérült autóval már nem tudtam acélos köröket autózni. Aztán jött a két Force India. Nem is tudom mit akartak, de rengeteg törmelék keletkezett, amin át is hajtottam. Persze defektet kaptam. Mire visszaértem teljesen szétment a padlólemez, illetve a hátsó szárny. Fel kellett adnom a versenyt, mivel így vezethetetlen egy F1- es autó. Később jött a piros zászló, ami lehetőséget adott nekünk. A szerelők hihetetlen munkát végeztek, így vissza tudtam állni, de később mégis fel kellett adnom.”

Fotó: XPB Images