Forma1-Live.hu

Räikkönen már Alonso sarkában lohol

A Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen kezd magára találni a szezonban és egyre jobban szorongatja csapattársát, Fernando Alonsot.

Mindenki kíváncsian várta, hogy mit fog kezdeni egymással a két világbajnok pilóta a Ferrarinál, azonban Räikkönen nagyon gyenge 5 futamot produkált és mindig csapattársa mögött zárt. A spanyol nagydíjon már a hatodik helyet szerezte meg és mintha magára talált volna, a Monacói időmérőn is nem sokkal lemaradva csapattársa mögött végzett.

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison szerint az autó kezelhetőségéből adódó problémák nem csak a finnt, hanem Alonsot is sulytották, azonban a spanyol hamarabb tudott alkalmazkodni az új autó adottságaival. Hozzátette, hogy Räikkönen problémája nem egyedi.
“Ha azt mondanánk, Kimi szenved a legjobban az autóval, az nem lenne teljesen igazságos. Az idei autókat, köszönhetően az új szabályoknak nehezebb vezetni. A tapadás csökkent, a motorok nyomatéka nagyobb lett. Tehát nehezebb azokat vezetni is és senkinek sem könnyű, akár a mezőny elején, akár a végén van.” – nyilatkozta a szakember az ESPN-nek.

Szerinte mindössze arról van szó, hogy a jégember egy kicsit még lassabb, mint a spanyol, de ez csökkenni fog a szezon előrehaladtával. És valóban, Räikkönen folyamatosan javít és kezdi megismerni, kiismerni a Ferrari F14-T gépét és nem kell sokat várni, hogy megszorongassa csapattársát.

worldcarfans.com