Forma1-Live.hu

Räikkönen: Vettel a legnagyobbak között

Kimi Räikkönen szerint Sebastian Vettel letett már annyit az asztalra, hogy helye legyen a Forma-1 legnagyobbjai között, és ez nem változna akkor sem, ha a jövőben semmit sem nyerne.
A finn versenyző, Romain Grosjeanról is beszélt, aki sokat fejlődött szerinte az idei évben.

Christian Horner a Dél-koreai Nagydíj után kijelentette, hogy Sebastian Vettel nevét olyan legendákéval együtt fogják emlegetni, mint Michael Schumacher, vagy Juan-Mauel Fangio. A német pilóta nem igazán ért egyet csapatfőnökével, a mai sajtótájékoztatón Japánban elmondta, hogy szerinte Schumacher meghatározóbb volt annak idején.

Räikkönen véleménye szerint nem is lehet kérdéses, hogy a német, háromszoros világbajnok ott van a legjobbak között. „Ez biztos. Nem kell több versenyt vagy bajnoki címet nyernie ehhez, és már most nagyon sok mindent elért a karrierében”- tette hozzá a finn.  „Az is biztos, hogy valóban sok mindent elért már, és egy nagyon jó srác – egyben kiváló pilóta is”- jegyezte meg.

Ezek után Räikkönen kitért jelenlegi csapattársára, Romain Groesjean-ra is, hiszen a Lotus 2014-től arra alapoz, hogy Grosjean átveszi Kimi szerepét, de a finn nem tudja, elég jó-e ehhez csapattársa.

„Ezt az idővel eldől majd! Nem bocsájtkozok találgatásokba senki jövőjét illetően sem. Eldől ki mire lesz képes a következő pár hónapban, egy biztos ő egy gyors versenyző és jobban koncentrál, mint korábban. Kiváló ellenfél, gyors, de a Forma-1-ben ki nem az?!”- zárta gondolatait a finn pilóta.