Forma1-Live.hu

Red Bull – McLaren: harc a mérnökért

Úgy fest, hogy a Red Bull vezetősége sikeresen meggyőzte a 2015-től McLarenhez igazolt Peter Prodromou, aerodinamikai mérnököt hogy maradjon továbbra is a csapatnál.

A McLaren istálló októberben tette közzé, hogy sikeresen átcsábította a Red Bull aerodinamikáért felelős mérnökét. Ez azonban nagy érvágást jelent az energiaitalos csapatnak, hiszen Prodromounak nagy szerepe volt abban, hogy az istálló négyszer is világbajnokot avathatott.
Christian Horner régebben kijelentette, hogy a szakembert 2014 évvégéig szerződés köti jelenlegi csapatához és előtte semmiképp nem áll módjukban elengedni.

Egy szakíró, Allan James, blogjában ír arról, a Red Bull sikeresen meggyőzte a mérnököt, hogy maradjon a gárdánál.
Azonban ez nem megy olyan simán, mivel feltehetőleg Prodromout már érvényes szerződés köti a McLarenhez 2015-től. Ez komoly jogi bonyodalmakat okozhat, azonban a csapatnak lehetősége nyílik kötbér kifizetésével a McLarennek, ezt elhárítania.

Ez kísértetiesen hasonlít a két csapat, bár akkor még a Red Bull elődje, a Jaguár Racing és a McLaren 2000-es hasonló incidenséhez, amikor a Jaguár istálló csábította Adrian Newey-t, azonban Ron Dennis meggyőzte őt a maradásról.

 

 

autoweek.com