Forma1-Live.hu

Red Bull-Mercedes?

Sajtóértesülések szerint már 2016-ban Mercedes erőforrásokat használna a Red Bull Racing.

A tavalyi szezon előtti teszteken már látszódtak a Red Bull, valamint a motorszállítójuk, a Renault csapat hányattatásai. 2014- ben némi szerencsével ugyan, de Daniel Ricciardo vezetésével sikerült 3 versenyt nyernie a világbajnok gárdának, ám az idei szezonjuk még annál is rosszabb.

Az osztrák csapat abban a szellemben vágott neki az idei szezonnak, hogy megszorongatják a címvédő Mercedes csapatot. Erre azonban szinte semmi esélyük sincs, mivel az erőforrásuk jócskán elmarad a riválisokétól, ráadásul már egy ideje csak az egymásra mutogatás megy.

Ennek a következménye lehet, hogy a Red Bull csapat az idei szezon után felbontja együttműködési szerződését a francia motorszállítóval. Egyesek már azt is tudni vélik, hogy a csapat jövőre már Mercedes motorokat fog használni.

Erről a feltételezésről pedig Toto Wolff, a Mercedes csapat sportigazgatója is elmondta véleményét:

“A mi sportágunkban hatványozottan is igaz a mondás, mi szerint soha ne mond, hogy soha. Mindenki tisztában van a Red Bull, valamint a Renault helyzetével. Tudjuk, hogy szerződésük van, de ez a Forma1, itt mindig minden változik.”

Fotó:Getty Images