Forma1-Live.hu

Red Bull: új motorszállító és kártérítés a megoldás

Minden esetre így vélekedik a a Red Bull tanácsadója Helmut Marko. Az idei szezonban, a motor váltás és a Renault gyengesége miatt a csapat lényegesen rosszabbul teljesít, mint a 2013-as szezon elején.

Az idén remek formában lévő Mercedesek mögött 141 ponttal maradnak le a konstruktőri címért folyó harcban. Tavaly ilyenkor nem 99, hanem 164 pontot szereztek már, ez a mostani különbség a végelszámolásnál anyagiakban is mutatkozni fog. Éppen ezért Helmut Marko szerint váltaniuk kellene a motorgyártó terén és szerinte a Volkswagen egy ideális opció lehetne számukra.

Nem érte be ezzel a pofonnal a Renault felé, hanem rögtön a párját is adta a francia partnernek, szerinte ugyanis kártérítést kellene követelnie a Red Bullnak az elmaradt teljesítmények miatt.
“Felelőtlenség lenne számokat mondani, a szezon még nem ért véget. Év végén a pénzügyi osztályunk pontos adatokat fog közölni, mekkora veszteségek értek minket a Renault miatt. Már most is sokat vesztettünk, mert nem elég jók az erőforrások.”
Úgy látszik, ha Markon múlna csődbe vinné a franciákat. Ezek kemény szavak tőle, de érthető is, hiszen az elmúlt pár évben a Red Bull – Renault szinte verhetetlen volt, gondoljunk csak vissza 2013-ra. Idén azonban nem sikerültek az erőforrások olyan jól, mint a Mercedesnek, de hát ezt el kell tudni fogadni, egyszer fent, egyszer lent.

f1.sk