Forma1-Live.hu

Riccardo harmadik motorját füstölte el

Daniel Ricciardo a hatodik helyen ért célba a Bahreini nagydíjon és csapattársa Daniil Kvyat is pontszerző helyen végzett, így a Red Bullnál elégedettek lehetnek az eredménnyel. Ez azonban nem teljesen így van, ugyanis az ausztrál autója az utolsó kör végén, a célegyenes elején füstölni kezdett.

A Renault erőforrás elfüstölt ismét, annak ellenére, hogy visszafogott beállításokkal vágtak neki a futamnak, Bahreinben. Öröm az ürömben, hogy Ricciardo még épphogy áthaladt a célvonalon, így nem ment füstbe az egész versenye.
Sajnálatos módon ez volt Ricciardo autójában a harmadik motor, ami megadta magát, így már csak egy büntetlenül beépíthető egység áll a Red Bull rendelkezésére.

Az ausztrál értetlenül áll az eset előtt, hiszen verseny közben semmi nem utalt meghibásodásra, túlhevülésre.
“A verseny a lehető legjobban alakult, jól vezettem és így lettem hatodik. A kasztni egyre jobb lesz, versenyről versenyre és a kanyarokban is már-már úgy működik, ahogy kell. Európában megláthatjuk, hogy előrébb tudunk-e lépni a rajtrácson. Egészen a végéig elmondhatom, hogy sima versenyem volt, de nem tudom mi történhetett. Ki kell deríteni, mi okozta.”

Christian Horner poénosra vette a figurát, a Renault újabb hibája láttán:
“Mindkét versenyzőnk a maximumon teljesített a versenyen. Daniel sima versenyt ment, de a motorja a végén úgy gondolta beszáll a tűzijátékba. De szerencsére meglett a 6. hely és végre mindkét autónk ismét pontot szerzett.”

sportinglife.com