Forma1-Live.hu

Román csapat és villanyfényes orosz futam a jövőben

Bár hivatalos tájékoztatás nem érkezett, Adam Cooper a neves Forma-1-es szakíró úgy értesült, hogy egy román csapat kapott engedélyt az FIA-tól.

Az információk szerint 2016-tól csatlakozna a Colin Kolles vezette csapat, amennyiben pénzügyileg is megfelelnek az FIA elvárásainak. Az új alakulatot csak FRR F1-es csapatként emlegetik, az amerikai Haas istállóval ellentétben konkrét tervekkel rendelkeznek. A Renault lenne a motorszállító partnerük, a bázisuk München közelében lenne és a Force India és a HRT egykori csapatfőnöke, Kolles gárdája felel az autó többi részéért.

Az idei szezonban debütáló helyszín, Oroszország 2015-től esti futamot rendezhet, nyilatkozta a főszervező, Szergej Vorobjov, miután egyeztetett Bernie Ecclestone-nal Sochiban.

Mostanában az Orosz – Ukrán konfliktus miatt számos pletyka keringett arról, hogy nem fogják megrendezni az Orosz nagydíjat, azonban ezt az FIA is cáfolta. Sőt jelenleg azon munkálkodnak, hogyan tehetnék a futamot még látványosabbá. Vorobjov és Ecclestone is arról nyilatkozott, hogy gondolkodnak az éjszakai futam lehetőségén 2015-ös évtől és előbb, vagy utóbb meg fogják valósítani azt. Ehhez azonban rengeteg pénzre van szükség, hiszen egy villanyfényes futam jóval magasabb költségekkel bír.

blogcdn.com