Forma1-Live.hu

Rosberg: Nálam az előny

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg, úgy gondolja, hogy mentális előnye van az Osztrák nagydíj előtt, csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Rosberg Monacóban megtörte Hamilton négy futamos győzelmi sorozatát és átvette, igaz csak 4 ponttal, a vezetést a tabellán. Kanadában viszont ezt az előnyét 22 egységnyire tudta növelni, hiszen ő a második helyen végzett, míg brit csapattársa fékhiba miatt kénytelen volt feladni a futamot. Nico Rosberg a Press Assocation hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy nemcsak pontokban, hanem pszichésen is előnyben van csapattársával szemben.De tisztában van vele, hogy ez a két futamos rossz széria hirtelen fordulatot vehet és Hamilton újból az élre kerülhet.

“Amikor a csapattársnak sikerül egymás után négy verseny nyernie, akkor vitathatatlanul megerősíti pozícióját és mivel a mentális hozzáállás fontos a sportban, ezért fontos hogy mihamarabb véget vess ennek. Ha jó eredményeid vannak, akárcsak nekem, az adhat egy kis pluszt egy kisebb előnyt ami segíthet. És ez nagyon fontos.”

kansascity.com