Forma1-Live.hu

Rosberg száraz pályán jobb, mint Lewis

Nico Rosberg

Nico Rosberg a tabella első helyéről várja a Forma-1 európai nyitányát, amelyen feltehetően, tekintve a Mercedes eddigi fölényét, Lewis Hamiltonnal kell a legnagyobb csatát vívnia.

A siker titka egy jelentéktelen kék zacskó lehet, amit Nico Rosberg mindig magánál tart. Mivel ebben a sportban minden egyes gramm számít, még a legvékonyabb játékosonak is ügyelniük kell a testsúlyukra. Rosberg nem akar kísértésbe esni, ezért a zacskójában a saját készítésű kenyerét hordozza.

A táplálkozás megváltoztatása kicsi, de igen fontos tényező Rosberg karrierjében. A négy éves „Vettel-uralom” után ez a szezon a Mercedesről, valamint Rosbergről és Hamiltonról szól. A spanyol futamra hétvégén kerül sor. Rosberg ismét teljes erővel készül a megmérettetésre.

FORMULA 1 / JAPANESE GRAND PRIX 2012

A német, RTL tv-csatornának így nyilatkozott:

„Tudom, hogy nekem van a leggyorsabb autóm, és ez felemelő érzés” Hamilton, a volt világbajnok az utolsó három futamot megnyerte. Ám a két pilóta között még semmi nem dőlt el. Rosberg így nyilatkozott: „Én a száraz talajon voltam jobb, ő a nedvesen.”

Az autók átalakításáról a következőt mondta a pilóta:

„Ki kell várnunk, hogy rájöjjünk, ki milyen lépéseket tett meg”. Rosberg autójában is számos változás történt, s ennek a turbó-fanok igen örülhetnek.