Forma1-Live.hu

Ross Brawn kell ide

Továbbra sincs megegyezés szinte semmiben a csapatok között.

A Stratégiai Munkacsoport, a Formula1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei alkotják a sportág szabályait.

Mivel a Stratégiai csoport az versenycsapatok vezetőiből áll, így egyiküknek sem érdeke segíteni a többieket, így megegyezés sem nagyon születik az ülésezések után.

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatvezetője szerint egy a sporthoz jól értő, de független irányítóra lenne szükségük, aki kimondaná, hogy srácok, ez a helyzet, ezek a szabályok:

“Jelenleg nem jutunk semmire a Stratégiai Munkacsoporttal. Nem a csoportnak kellene eldöntenie, hogy milyen legyen a Forma1, hanem az FIA- nak, valamint a kereskedelmi jogok tulajdonosának. Szerintem egy független, külsős szakember is kellene, aki megmondaná, hogy srácok, ezek a szabályok lesznek, ha versenyezni akartok, akkor elfogadjátok. Ross Brawn kiváló ember leetne erre, mivel rendkívüli módon ért a Formula1- hez. A sportunk jelenleg túl bonyolult, ezen minél előbb változtatni kellene.”

Fotó: Charniaux / XPB Images