Forma1-Live.hu

Rossz irányba halad a Ferrari

Az idei szezont is várakozáson alul teljesíti eddig, a Forma1 leghíresebb csapata, a Scuderia Ferrari.

Jelenleg a világbajnokság harmadik helyén áll a Ferrari, 171 pontos lemaradással a listavezető, Mercedes Gp mögött. A legendás olasz márka folyamatosan fejleszti az F14T- re keresztelt versenyautóját, de eddig egyetlen fejlesztésük sem úgy “muzsikál”, ahogy azt várták. A csapat mindkét pilótája, Fernando Alonso, valamint Kimi Räikkönen is szenvednek az autóikkal. Igyekeznek fejleszteni mind az aerodinamikai beállításokon, mind a motor teljesítményt illetően, de túlságosan nagy a lemaradásuk ahhoz, hogy érdemben bele tudjanak szólni a világbajnokság alakulásába.

“Folyamatosan vannak fejlesztéseink, de nem a kellő mértékben fejlődünk. Érezni valamennyi javulást, de a rivális istállók sokkal jobban, és gyorsabban fejlesztenek. Főleg aerodinamikai téren tapasztalható némi fejlődés, de mindez kevés a jelenlegi Formula1- es szinthez képest.”-nyilatkozta kissé csalódottan, a csapat kétszeres spanyol világbajnoka, Fernando Alonso.

 A nehézségek ellenére azonban mindenki azon fáradozik a csapatban, hogy úrrá legyenek a helyzeten, és méltó módon tudjanak kimászni a mostani hullámvölgyből.

Fotó: Getty Images