Forma1-Live.hu

Sainz indulása kétséges

Nem kis balesetet szenvedett Carlos Sainz az Orosz nagydíj 3. szabadedzésén. A képeket látva, majd pedig a video felvételt, mindenki nagyon megijedt, de a mentés után maga Sainz jelezte, hogy minden rendben van vele.

Azóta ezt a tényt hivatalosan is megerősítették, Sainz nem szenvedett súlyos sérüléseket.

A Toro Rosso azonban elkezdte kivizsgálni az esetet, és jelenleg semmi nem utal arra, hogy technikai gondok okozták volna a balesetet. Mindenesetre, ahogy azt a csapat elmondta, meg fogják vizsgálni az autót, hogy pontosat tudjanak.

Mivel az autó teljesen összetört, ha rajthoz akarnak vele állni vasárnap, teljesen újjá kell építeni, a motor és váltócserén kívül valószínűleg új kasztnira is szükség lesz. Teljesen biztos, hogy az időmérő edzésre nem készülnek el vele, ami azt jelenti, hogy vasárnap csak Sainz rajtolhatna el az autóval, ami erősen kétséges, a baleset mértékét tekintve.

Reméljük, az állapota a 2 hét múlva esedékes nagydíjra már rendbe jön, viszont ha nem, akkor a Red Bull tartalékpilótája, Pierre Gasly jöhet szóba, vagy esetlegesen Jean-Eric Vergne, aki a Ferrari tesztpilótája jelenleg.

hird
www.redbull.com