Forma1-Live.hu

Silvestro vasárnap is jól teljesített

A vasárnapi tesztnapot is sikeresen teljesítette a Sauber istálló tartalékos, női pilótája, Simona de Silvestro, az olaszországi Fioranóban.

A szombati napot követően, vasárnap is a két évvel ezelőtti C31-essel tesztelt, melynek beállításait egyre inkább sikerült a pilótanőhöz hangolni. A nap végére 68 kört tett meg, így a két nap alatt összesen 180-at.

Így nyilatkozott a második nap után:

“Ismét egy remek napon vagyok túl. A tegnapinál, amikor még új volt számomra minden, sokkal jobb és kezelhetőbb volt az autó. Módosítottunk pár beállításon, így megtapasztalhattam, hogy miként reagál az autó a beállítások módosítására. Magabiztosnak érzem magam az autóban.”

Elképzelhető, hogy Bernie Ecclestone akarata ismét érvényesülni fog és végre lesz női versenyző a Forma-1 mezőnyében? Erre még nem tudhatjuk a választ, minden esetre a Sauber csapat folytatni fogja a tesztelést az Indy Carból érkező Silvestroval a jövőben is. Előre láthatólag Júniusban, Valenciában újabb két napra ülhet ismét a C31-es volánja mögé a király kategória leendő női pilótája.

paul11f1.wordpress.com