Forma1-Live.hu

Stefano Domenicali távozott a Ferraritól

A Ferrari hivatalosan is megerősítette, hogy Stefano Domenicali önként lemondott a Forma-1-es csapat vezetéséről, ezzel ismét lezárult egy korszak az olasz istálló életében. Utódja Marco Mattiacci lesz, aki ezidáig az amerikai divízió irányításáért felelt. 

“Vannak pillanatok, mindenki életében, amikor a döntéshez elég bátornak kell lenni”– tette hozá Domenicali, amikor bejelentette lemondását. “Itt az idő, hogy változtassunk. Mint azt korábban is említettem, vállalom a felelősséget azért, amit átélünk. Az ok, amiért így döntöttem, az, hogy a csapat jövőjéért fel kell rázzuk környezetünket. Őszintén köszönöm mindenkinek, csapattagnak, pilótának és a partnereknek egyaránt a kapcsolatot, amit az évek során megéltünk. Kívánom, hogy gyorsan érjétek el azt a szintet, amit a Ferrari megérdemel.”

Stefano Domenicali 1991, szakmai karrierje kezdete óta az olasz istálló tagja volt és 2008-tól vette át a csapatvezetői széket Jean Todt-tól. Az eltelt idő alatt a Ferrari hullámvölgybe került, nem jöttek a várt eredmények és már a rajongók is a szakember ellen fordultak. Luca di Montezemolo a múlt héten elmondta, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, és meghozzák a szükséges döntéseket.

Montezemolo a bejelentést követően megköszönte Domenicali eddigi munkáját és sok sikert kívánt a helyére érkező Marco Mattiaccinak.
“Szeretnék köszönetet mondani Stefano Domenicalinak több szempontból is: köszönöm elkötelezettségét és munkáját a csapat iránt, ugyanakkor nagyra tartom azt a nagyvonalú felelősség vállalását, amit ma mutatott azzal, hogy a Ferrarit és annak érdekeit mindeneknél előbbre valónak tartja. Tisztelem és nagyra becsülöm őt és sok sikert kívánok neki a jövőben. És egyben jó munkát kívánok az új menedzsernek, Marco Mattiaccinak, aki remekül ismeri a céget, és lelkesen vállalta az új kihívást.”

Stefano Domenicali helyére lépő 42 éves Mattiacci 1999 óta a Ferrari alkalmazottja eleinte az autóeladásokért felelős vezető volt, és 2010-től az észak-amerikai divízió vezetője lett. Az autósportokban ezidáig még nem szerzett tapasztalatot, ezért is lesz ez egy nagy kihívás számára.

 

ferraristas.com