Forma1-Live.hu

Stewart: Túl bonyolultak ezek az autók

A háromszoros Formula1- es világbajnok, Sir Jackie Stewart elmondta véleményét a mai versenyautókról, valamint az egész száguldó cirkuszról.

Stewart szerint rendkívül bonyolult a mai versenyautók felépítése, valamint a vezetése is teljesen másfajta tudást igényel, mint például a 60- as, 70- es években, amikor ő is versenyzett. Azokban az időkben sokkal inkább a pilótán múlott a teljesítmény, de a mai autók inkább szólnak a motorokról, valamint a mérnökökről.

“Néhány éve vezettem Goodwood- ban egy Williams-t. Persze fantasztikus élmény ezeket a gyors autókat vezetni, de rengeteg időmbe került, mire megértettem, hogy a kormányon lévő gombok és tekerők mire valók. Természetesen még mindig kihívás a pályán tartani, és jó tempót autózni, de közel sem olyan izgalmas, mint a mi időnkben, amikor sajnos gyakoriak voltak a halálos balesetek is. “

Stewart szerint tovább lehetne népszerűsíteni a sportágat azzal is, hogy a vezetőség nem csak a fizetős réteget célozná meg, hanem sokkal család barátabbá tennék a Forma1- et. Ezzel arra céloz, hogy amíg a férfiak a versenyt nézik, addig a feleségek, valamint a gyerekek is találhatnának maguknak valami kikapcsolódási lehetőséget. Ez pedig hasznos változás lehetne a további szponzorszerzés céljából.

Fotó: Andrew Hone/LAT Photographic.