Forma1-Live.hu

Sutil: Maladonado életveszélyes

Adrian Sutil élesen bírálta a Williams pilótáját, Pastor Maldonadot, a vasárnapi incidens miatt.

A Force India német versenyzője az Amerikai Nagydíj első körében balesetet szenvedett és kiesett.
Sutil azt nyilatkozta, hogy Maldonado kimondottan veszélyesen versenyzik, és miatta kellett elég korán befejeznie a futamot.

„Nem hittem el, hogy ez megtörténhet, sokkolt az eset. Ilyen széles egyenesben, hogy lehet nekimenni a bal kerekemnek. Ezért vesztettem el a kontrollt az autó felett.” – nyilatkozta.

Ugyanakkor Sutil örül, hogy nem történt nagyobb baj, hiszen „rosszabbul is végződhetett volna. Közel 300 km/órával mentünk, amikor nekiment a hátsó kerekemnek. Bele sem gondolok, mivel még jó pár autó jött még mögöttem.”

Sutil szerint Pastor Maldonado túl agresszív versenyző a pályán és már sok kellemetlen helyzetet okozott.

„Ha valaki közelében ér, vigyázni kell, mert sokkal később fékez, mint bárki más és néha túlon túl agresszív. Vannak olyan versenyzők, akikkel sokkal veszélyesebb versenyezni. És már sok versenytársnak volt már hasonló incidense vele. 
Nem ártana, ha néha kicsit visszavenne ebből, mert lesz az a  pont, amikor már túl veszélyessé válik.”

A Williams pilótája nem foglalkozott különösebben az esettel és annyit tett hozzá, „furcsa szituáció volt”.

„Nem gondoltam, hogy összeütközünk Sutillal. Ugyanakkor nincs ebben semmi különös, hiszen, ha két autó egymás mellett halad, nehéz átlátni a, hogy mennyire közel vagyunk egymáshoz. Úgy hitte teljesen előttem van, az első szárnyam viszont még ott volt a hátsó kerekénél.” – tette hozzá a venezualai pilóta.