Forma1-Live.hu

Szerdán születhet döntés Giedo van der Garde és a Sauber ügyében

A Sauber és Giedo van der Garde között folyó bírósági per tárgyalása a mai nap folyamán zajlott. Bírói döntés a szerdai nap folyamán várható. Így még kérdéses ki is áll rajthoz a hétvégén.

A Sauber istálló tavaly tesztpilótaként foglalkoztatta holland versenyzőt. Van der Garde azt állítja, hogy van aláírt szerződése a 2015-ös évre, hogy a csapat egyik versenyzője lesz. A kártérítést a Sauber nem fizette ki, így bírósági pert indított a holland pilóta.
Az első tárgyalás a mai napon zajlott, Ausztráliában. A Sauber jogásza azt állította, hogy a téli tesztelések kihagyása miatt van der Garde veszélyeztetné a versenytársait. De a holland ügyvédje azonnal válaszolt erre az erős túlzásra, hiszen többször volt olyan, hogy versenyzők teszt nélkül indultak el futamokon, még újoncok is. Ő már 19 versenyen van túl a Forma1-ben.

Bírói ítélet szerdán délelőtt várható és amennyiben Giedo van der Garde-t hozzák ki győztesen, akkor valamelyik versenyzőnek, Ericssonnak vagy Nasr-nek távoznia kellene a csapattól. Ez az ítélet a Sauber számára súlyos következményekkel járhat, hiszen akkor megszegik valamelyikőjük szerződését, ami komoly anyagi kiadással járna az amúgy is gondokkal küszködő csapat számára.