Forma1-Live.hu

Szikrázás és nagyobb hangerő, fejlesztik a show-t

A Red Bull Ringen újból láthatjuk a nyolcvanas években megszokott szikrázó autókat és hamarosan jön egy újabb kísérlet a hang erősítésére.

Az Osztrák nagydíj mai, pénteki első szabadedzésén két autóba, méghozzá Kimi Räikkönen Ferrariának és Nico Rosberg Mercedesének fenéklemezére, eltérő pontokra titánium betéteket rögzítenek. Ezekkel az 1980-as években látható szikrázást szeretnék visszahozni a Forma-1-be. Az F1 Comission ugyanis áldását adta az ötletre, így a tesztelések is elkezdődhetnek, azonban a javaslatot a Motorsport Világtanácsnak is el kell fogadnia, ahhoz, hogy 2015-től bevezethessék.

Tovább folytatják a motorhangok növelésének kíséreltét. A Brit nagydíjat követően a Silverstone-i teszten az FIA a Ferrarival karöltve tesztel egy új kipufogó rendszert. A szövetség hangmérnököket bízott meg, akik a Ferrarival együttműködve kísérleteznek. Az új, kettős kipufogót már a tesztpadon, állítólag jó eredménnyel tesztelték. Ebben a rendszerben egy megafon szerű egységet helyeztek a turbina és a megkerülő szelep közé, amivel nagyobb hanghatást tudtak elérni, változatlan teljesítmény mellett. Így hamarosan ezt is láthatjuk a harmadik szezonközi teszten.

redditweekly.com