Forma1-Live.hu

Távozik a Pirelli?

Úgy tűnik, megelégelte a Pirelli cég a hónapok óta húzódó egyeztetést-időhúzást a 2017- es szabályváltozásokról.

Paul Hembery, a Pirelli cég motorsport igazgatója arról nyilatkozott, hogy kifutnak az időből, és amennyiben nem kapnak még a mai napon egy e-mailt a szabályváltozásokról, illetve a tesztelések jóváhagyásáról, akkor nem marad túl sok választásuk. Hembery szerint nem tudnak megfelelően felkészülni 2017- re, ha nem tudják pontosan, hogy milyen változtatások lesznek. Ráadásul az új abroncsokat tesztelni is kell, de nem fog elég idő a rendelkezésükre állni. A következő szezonra szánt abroncsokat ideális esetben már most tesztelniük kellene, erre még azt sem tudják, hogy pontosan milyen változások lesznek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) szakemberei ellátogattak Milánóba is, hogy megoldást találjanak közösen a Pirelli- vel. A gumigyártó cég azonban nem akar tovább várni, így a mai napon mindenképpen meg kellene egyezniük, különben nem fogják meghosszabbítani az év végén lejáró beszállítói szerződésüket.

Amennyiben mégsem tudnának megegyezni, és a Pirelli a távozás mellett döntene, abban az esetben a Michelin cég vehetné át a Forma1 gumibeszállítói szerepét.

Az már más kérdés, hogy a Michelin mennyire tudná így elkészíteni, valamint tesztelni az abroncsokat.

Fotó: Dan Istitene/Getty Images