Forma1-Live.hu

További pontszerzés a cél

Az elmúlt Monaco-i Nagydíjon, megszerezte a Marussia istálló az első világbajnoki pontjait.

A kiscsapat francia pilótája, Jules Bianchi a nyolcadik helyen végzett Monte Carlo- ban, azonban a futam után kapott egy 5 másodperces időbüntetést, így a kilencedik pozícióba sorolódott vissza, de így is pontokat tudott szerezni. Az orosz tulajdonban lévő kis istálló még 2010- ben mutatkozott be a Formula1- ben, akkor még Virgin Racing néven. Azóta is sereghajtó csapatnak számítanak, mivel kiscsapat révén, jóval kevesebb anyagi-technikai lehetőségekkel rendelkeznek. Ez a pontszerzés azonban dollár tízmilliókat jelenthet az év végi elszámolásnál.

Az istálló vezetője, John Booth meg van győződve arról, hogy ez a pontszerzés nem pusztán a szerencsének köszönhető. Szerinte reális cél lehet a további pontszerző pozíciók megszerzése.

“Nagyon komoly fejlesztő munkáknak köszönhető ez az eredmény. Vannak bizonyos versenypályák, ahol szerintem meg tudjuk majd ismételni az év során ez a bravúrt. Ilyen lehet például Magyarország, vagy talán a visszatérő Ausztria is. Pénzügyileg is rengeteget jelent nekünk ez a fejlődés, így most még keményebben fogunk dolgozni, hogy megtarthassuk ezt a pozíciónkat.”-nyilatkozta a csapatvezető, John Booth.

 

Fotó: Marussia F1 Team