Forma1-Live.hu

Továbbra is kórházban Alonso

Fernando Alonso menedzsere hétfő este tájékoztatta a médiát arról, hogy könnyen előfordulhat, hogy a vasárnap balesetet szenvedett pilóta további napokat tölt megfigyelés alatt a kórházban.

A spanyol versenyző eddig két éjszakát töltött kórházban, megfigyelés alatt, miután agyrázkódást szenvedett egy látszólag átlagos balesetben Barcelonában. Az eddig elvégzett vizsgálatok semmi komolyabb sérülést, elváltozást nem mutattak, de a teljes felépülése érdekében továbbra is bent tartják.

Luis Garcia Abad menedzser közleménye szerint, ezt azért tartják fontosnak, hogy a kétszeres világbajnok lábadozási idő nélkül, rögtön a kórházból történő kiengedése után visszatérhessen a normális életbe. Így elképzelhető, hogy további napokat tölt megfigyelés alatt.

“Azt tesszük, amit az orvosok javasolnak, nem siettetjük a felépülést. Fernando jól van, optimista, és csaknem ágyhoz kell kötöznünk. Erős oldalütés érte a fejét és csak folyamatos tesztekkel, vizsgálatokkal tudják az orvosok ellenőrizni, amelyeket bizonyos időközönként meg kell ismételni. Eddig nem tapasztaltak semmilyen rendellenességet, jól van, csak össze kell szednie magát.”

Alonso nem biztos, hogy részt vehet a csütörtöktől kezdődő utolsó előszezoni teszten, így Jenson Button fog volán mögé ülni az első két napon és addigra kiderül, hogy a spanyol vállalja-e a hétvégét vagy sem.