Forma1-Live.hu

Tűrhetetlen a Renault teljesítménye

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke, kiábrándítónak látja a csapata jelenlegi szereplését és minél előbb változásokat akar látni a Renult erőforrásokban.

Az energiaitalosok korábban a hazai versenyükig, az Osztrák nagydíjig adtak haladékot a francia gyártónak a hibák kiküszöbölésére. Ez azonban nem következett be és a Spielbergi futamon mindössze 4 pontot szerzett a csapat, Daniel Riccardo 8. helyének köszönhetően. Sebastian Vettel az első körben motorhibával küszködött, majd sikerült újra indítani a vezérlését és folytatni tudta a verseny, azonban már körhátrányban. Később ő és csapata úgy döntöttek, hogy nincs értelme tovább körözni és óvniuk kell az erőforrást, ezért a 35. körben feladták a versenyt.
Nemcsak Horner, hanem az egész csapat csalódott, hogy a Renaultnak továbbra sem sikerült javítania.
“Elkeserítő ez az egész helyzet, hogy csak itt tartunk. Sokat köszönhettünk eddig a Renaultnak, eddig az összes futamgyőzelmünket és világbajnoki címünket velük értük el. De most képtelenek vagyunk javulni. Az erőforrás teljesítménye és megbízhatósága is elfogadhatatlan, éppen ezért úgy gondolom, változásokra van szükség a Renault-nál, mert ez nem folytatódhat így tovább, ez egyik félnek sem jó” – nyilatkozta az osztrák futamot követően Horner.

Mindezek ellenére azonban megerősített, hogy 2015-ben is a Renault egységeivel dolgoznak, így fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjanak.

Rob White a francia motorgyártó techniakai igazgatója elmondta teljesen egyetért a Red Bull felháborodásával és mindent megtesznek a javulás érdekében.
“A gyors javulás érdekében nagyon elszántan dolgozunk. Véleményem szerint eddig is voltak látható jelei a javulásnak és ezután is próbálunk eleget tenni a Red Bull és Christian Horner elvárásainak.”

sportspagefair.com