Forma1-Live.hu

Új tehetség kaphat lehetőséget a Lotusnál

A Forma-3 újdonsült bajnoka, Esteban Ocon, lehetőséget kaphat a Lotus Forma-1-es csapatánál hamarosan.

Múlt héten vasárnap az utolsó előtti fordulóban hódította el a bajnoki címet, olyan versenyzők elől, mint a jövőre a Toro Rosso alakulatában debütáló Max Verstappen, vagy Tom Blomqvist. Az enstone-i alakulat támogatását élvező Ocon előtt megnyílhatnak a Forma-1 kapui. Menedzsmentje nem más, mint a Lotus csapatának résztulajdonosa a Gravity, akik minden követ megmozgatnak az FIA háza táján, hogy a 18 éves ifjonc hamarosan debütálhasson a királykategóriában.

Gerhard Berger szerint a fiatal tehetségnek helye lenne jövőre a Forma-1-ben.
“Ocon sajnálatos módon még nincs abban a helyzetben, mint Verstappen. Viszont ugyanolyan jó, mint ő, mindketten kiváló tehetségek, akikben benne van a Forma-1-es potenciál. Úgy vélem, hogy Oconnak ilyen támogatóval, mint a Gravity, sokkal jobb lehetőség juthatna, mint Verstappennek, remélem megkapja, azt, amit érdemel. Úgy gondolok rá, mint Prostra, kifinomultan tiszta a stílusa.” – mondta az osztrák.

Ha Max Verstappent, Ayrton Sennához, Esteban Ocont pedig Alain Prosthoz hasonlítják, akkor minél hamarabb ott a helyük a rajtrácson, két ilyen tehetséget nem szabad elszalasztani.