Forma1-Live.hu

Újabb csapat a láthatáron?

Elképzelhető, hogy a közeljövőben ismét bővülni fog a Formula1 mezőnye.

Egyre erősödnek a pletykák, hogy az ART Grand Prix a száguldó cirkusz felé tart. Ehhez azonban valószínűleg arra is szükség lesz, hogy eldöntsék az ügyfélautók sorsát. Csütörtökön ülésezett a Formula1-, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) vezetősége a csapatok vezetőivel, ahol a partnerautók ismét előtérbe kerültek. Azt ígérték, hogy záros határidőn belül döntés születhet erről a kérdésről.

Az ART Grand Prix nagyon nagy eséllyel a McLaren-Honda partnereként lépne be a mezőnybe, mivel jelenleg a Honda csupán a brit csapatot látja el erőforrásokkal. Az új csapat támogatásával viszont több információjuk lenne a további fejlesztésekhez, ráadásul a McLaren csapat is több fiatal pilótát támogat, így a kölcsönös támogatás reményében, lehetőségük nyílhatna versenyautóba ültetni felfedezettjeiket.

Nicolas Todt, társtulajdonos azonban türelemre inti a feleket:

“Szükségünk van még némi időre. Az ART Grand Prix fontolóra vette a Formula1- es szerepvállalást, de ehhez előbb több dolgot is tisztázni kell. Csakis akkor fogunk csatlakozni a mezőnyhöz, ha az megéri az istálló számára.”