Forma1-Live.hu

Újabb Sauber balhé?

Beperelheti a Sauer csapatot a korábbi pilótájuk, Adrian Sutil.

A német versenyző 2014- ben a svájci csapat pilótája volt, és a szezon végén alá is írták az új szerződését 2015- re, így Sutil-t illetné az egyik versenyautó.

Az ügy kísértetiesen hasonlít Giedo Van der Garde ügyére, akivel szintén szerződést kötött a Sauber istálló vezetője, Monisha Kaltenborn. A holland versenyző egy hosszú jogi procedúra után, akár el is intézhette volna, hogy a csapat ne indulhasson az idei szezonban. A felek azonban megállapodtak egymással, és egy nagyjából 15 milliós kártérítés ellenében Van der Garde elállt a további követelésektől.

Adrian Sutil is erre a sorsa jutott, ám ő a színfalak mögött próbál egyezségre jutni a csapat vezetésével, eddig eredménytelenül:

“Egyenlőre nincs megállapodás. Folyamatosan tárgyalunk a Sauber csapat illetékeseivel, mert valami megoldást szeretnénk találni a problémára.”- nyilatkozta Adrian Sutil.

A német versenyző idő közben a Williams istálló tartalék versenyzője lett, így minden bizonnyal kártérítést szeretne kicsikarni korábbi munkaadójától.

Fotó: AP Photo/Alessandro Trovati