Forma1-Live.hu

Újonc fogja tesztelni a Ferrarit

Kedden megkezdődik a szezonzáró tesztsorozat Abu Dhabiban.

Véget ért az idei Formula1- es világbajnokság, melyet a brit Lewis Hamilton nyert meg. A csapatok azonban ott maradtak Abu Dhabiban, mivel kedden megkezdődik a szezon végi teszt. A Ferrari istállóhoz igazoló Sebastian Vettelt azonban nem engedi a Red Bull Racing tesztelni a Ferrarival, hiszen a szerződését csak a tesztek utáni hetekben fogják felbontani, azzal a nem titkolt céllal, hogy nem akarják addig is előnyhöz juttatni a riválisokat. Vettel márpedig nem kevés szakmai titkot tud magával vinni az olaszokhoz, így érthető is a Red Bull döntése.

Ennek is köszönhetően, Kimi Räikkönen mellett egy újonc versenyző, a Ferrari akadémia neveltje, kap lehetőséget. A mindössze 19 esztendős olasz Raffaelle Marciello már korábban vezethetett egy régebbi Ferrarit, most azonban az idei F14T- vel gurulhat pályára.

“Hihetetlenül várom már, hogy pályára gurulhassak a Ferrarival. Biztosan egy igazán felemelő érzés lesz olaszként egy olasz márkával kigurulni a boxból.”– nyilatkozta a Forma3- as európai bajnokság tavalyi győztese.

Fotó: F3 Euro Series