Forma1-Live.hu

Változott a kék zászlós szabály

Több versenyző is panaszkodott a kék zászlós szabályokra, így a versenyfelügyelők “enyhítettek” egy kicsit.

Monaco- ban Kimi Räikkönen győzelme úszott el a lekörözött versenyzők miatt, mivel hosszú időre beragadt mögéjük, értékes másodperceket veszítve ezzel. ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy csapattársa, Sebastian Vettel elé kerüljön vissza box kiállása után.

Montreal- ban ismét szót kértek a versenyzők, köztük Kimi Räikkönen is, hogy módosítsanak a szabályokon. Az idei versenyautókkal ugyanis már lényegesen nehezebb 1 másodperces közelségben autózni a lekörözésre várók mögött.

Az eddigi szabályok szerint a csapatok már akkor jelzik pilótáiknak, hogy gyorsabb autó érkezik, ha az 3 másodpercre megközelíti őket. Ezután már 1 másodpercnél világít a kék fényjelzés a kormányon, illetve a pályabírók is ekkor kezdik lengetni a kék zászlót, figyelmeztetve őket.

A Kanada- i Nagydíj- on még nem értek el eredményt- ám Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) versenyigazgatója meghallgatta a pilótákat, és úgy döntött, hogy a hétvégi Azer- i Nagydíjon 1,2 másodpercre emeli az időhatárt.

Bár a versenyzők 1,5 másodpercet szerettek volna elérni, Baku- ban ezt az időlimitet fogják tesztelni. Ha beválik, akkor lehet szó a további tárgyalásokról.

Fotó: Photo4 / XPB Images