Forma1-Live.hu

Véget érhet a Merci uralom?

A soron következő, Német Nagydíj előtt betilthatják a Mercedes Gp “titkos fegyverét”.

A német istálló jelenlegi elképesztő fölényét, valószínűleg a FRIC névre keresztelt felfüggesztés adja. Ennek a felfüggesztésnek a célja, hogy összekösse a jobb,- és baloldali, valamint az első,- és hátsó futóműveket. Így a fékezésekkor, valamint a kanyarból való kigyorsításoknál stabil marad az autó, köszönhetően annak, hogy állandó marad a hasmagasságuk.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei azonban tüzetesebben is megvizsgálták a megoldást, melynek szabályossága szerintük erősen megkérdőjelezhető.

“Alaposan megvizsgáltuk a felfüggesztéseket összekötő rendszereket. Szerintünk eléggé véleményes a szabályosságuk, mivel ezek esetében mozgó aerodinamikai alkatrészekről van szó, amit egyértelműen tilt a sportszabályzat 3.15- ös pontja.”- nyilatkozta Charlei Whiting, az FIA első embere.

A Mercedes megoldását valószínűleg már a Német Nagydíj előtt be is fogják tiltani. Erre csak akkor nem kerülhet sor, amennyiben az összes rivális istálló rábólint arra, hogy 2015- től tiltsák majd be az említett megoldást.

Fotó: Mark Thompson/Getty Images