Forma1-Live.hu

Vergne a Ferrari tesztpilótája

A Scuderia Ferrari csapata hivatalosan is bejelentette, hogy Esteban Gutierrez után újabb teszt és fejlesztői pilóta csatlakozik hozzájuk, Jean-Eric Vergne személyében.

A francia versenyző három szezonon keresztül volt a Toro Rosso csapatának pilótája és két alkalommal is közel állt a Red Bull üléséhez, azonban az energiaitalos csapatnál úgy határoztak, hogy 2014-től Daniel Riccardo ülhet Mark Webber helyére, 2015-től pedig Sebastian Vettel autóját az orosz ifjonc Daniil Kvjat vezetheti.
A Toro Rossotól is távoznia kellett, mivel a szponzori háttér miatt Carlos Sainz Jr. lett a mindössze 17 esztendős Max Verstappen csapattársa.

Vergne előző csapatánál 58 nagydíjon versenyzett és 51 pontot szerzett.
Most már megnyugodhat a 24 esztendős francia, miután a Ferrari szárnyai alá vette és Pedro de la Rosa helyére érkezhetett. a tapasztal pilóta főként a Ferrari szimulátorában fog dolgozni, ahogy de la Rosa tette.

Vergne nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a patináns olasz csapathoz tartozhat és mindent el fog követni, hogy segítse új alakulatát.
“Megtiszteltetés számomra, hogy a Froma-1 történelmének legrangosabb csapatához, a Ferrari családjához tartozhatok. Legfőbb célunk, hogy a Ferrari ismét a dobogó tetején álljon és ezért én is minden tőlem, telhetőt megteszek.”

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke is örömmel fogadta Jean-Eric Vergne érkezését.
“Mindenki nevében mondhatom, örülünk Jean-Ericnek. Teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy nagy mértékben hozzá fog járulni a fejlesztésekhez a szimulátorban. Ő bele illik a terveinkbe, melyek célja, hogy azokon a területeken erősödjünk, amikben jelenleg nem vagyunk azok.”