Forma1-Live.hu

Vergne: jövőre is a Forma-1 a cél

A szezon végén a Toro Rossotól távozni kényszerülő Jean Eric Vergne megerősítette, hogy a Forma-1-ben akar jövőre is versenyezni. Azt is elárulta, hogy saját maga akar ülést szerezni, menedzsere és a Red Bull támogatása nélkül.

A Belga nagydíj előtt a Red Bull bejelentette, hogy jövőre a Toro Rossonál a holland ifjonc, Max Verstappen váltja a franciát. A viszonylag korai bejelentés lehetővé teszi Vergne számára, hogy a hátralévő futamokon bizonyítsa tehetségét, rátermettségét és felkeltse egy nagyobb csapat figyelmét. Azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen kijelentette, hogy a Red Bull segítsége és komoly menedzsment nélkül próbál érvényesülni.

A fő szempont számára a jó teljesítmény, ahogy láthattuk a legutóbbi Szingapúri versenyen is, amelyen a 15. helyről a 6. pozícióba küzdötte fel magát. Bizonyítani akarja, hogy jövőre is kijár neki egy ülés a királykategóriában.
“Ha jó az autód, meg kell mutatnod mit tudsz, én éppen ezt tettem. Úgy gondolom megmutattam mi is rejlik bennem és mindent beleadtam. Aztán meglátjuk hogy változnak-e a dolgok. Bízom benne, hogy lesz ülésem egy jó csapatnál jövőre.”

Vergne 19 ponttal a tabella 13. helyén áll, megelőzve csapattársát, Daniil Kvjatot, aki 8 pontjával a tizenötödik.