Forma1-Live.hu

Vergne maradhat 2015-ben a Toro Rossonál?

Sebastian Vettel bejelentése, amely szerint év végén távozik a Red Bulltól felkavarta az állóvizet. Helyére érkezik a Toro Rosso csapatától az ifjú orosz, Daniil Kvjat, ezáltal megmenekülhet vajon Jean-Eric Vergne?

A Toro Rossonál korábban bejelentették ugyanis, hogy a francia pilótától megválnak és a helyére 2015-től érkezik a pimaszul fiatal holland tehetség, Max Verstappen. Vergne jövője a Forma-1-ben nagyon bizonytalan, de talán ezzel a bejelentéssel nyílt némi esély számára, hogy maradhasson jelenlegi csapatánál, bár sokan másként vélekednek erről.

A BBC szakértője, Eddie Jordan szerint kicsi a valószínűsége, hogy megtartják a francia pilótát, annak ellenére, hogy kiváló munkát végez az idei szezonban.

Vergne egyenlőre nem tudja miben változtat ezen bejelentés jelenlegi helyzetén. “Nem tudom, hogy miként fog alakulni a jövőm, ezt nem tőlem kellene megkérdezni, nincsenek elvárásaim. Időre van szükségem, a helyzet elemzéséhez és majd meglátjuk hogyan tovább. Lehet jövőre marad nekem a Tour de France…”

Vergne helyzete nem túl szerencsés, tavaly Daniel Riccardo, idén pedig Daniil Kvjat kerülhet fel a nagy csapatba, a Red Bullhoz, a francia nem érti igazán, mit kell még bizonyítania, hogy lehetőséget kapjon.

Niki Lauda szerint a Red Bull csapata nem a lehető legjobb döntést hozta, amikor Daniil Kvjatot választották, Sebastian Vettel helyére. Nem rendelkezik elegendő tapasztalattal és közel sem biztos, hogy Vettel nyomdokaiba tud lépni.