Forma1-Live.hu

Vettel: Egy akarok lenni közülletek, se több, se kevesebb

Sebastian Vettel a Maláj nagydíjon szerzett trófeát a Ferrari központjába, Maranellóba vitte és azt mondta a csapatnak; “Egy akarok lenni közületek, se több se kevesebb.”

A négyszeres világbajnok a múlt hétvégén a dobogó legfelső fokára állhatott Malajzában, második Ferraris versenyén, ezzel megtörte önmaga és újdonsült csapata nyeretlenségi sorozatát. A német pilóta a 2013-as Brazil, míg csapata a szintén 2013-as szezonban, a Spanyol nagydíjon szerezte utolsó győzelmét.

Vettel visszavitte a trófeát Maranellóba és a győzelmet az egész csapatnak ajánlotta, hiszen ahogy mondta, legalább annyi elismerést érdemelnek a dolgozók, mint amennyit ő maga kapott a verseny után.

“Ez egy nagyon érzelmes pillanat számomra. Sok versenyt nyertem már, de az első a Ferrarival és ez nagyon, nagyon különleges. Vasárnap este a szerelőimmel akartam ünnepelni és elmondani nekik, hogy köszönök mindent, de én egy akarok lenni köztetek, se több, se kevesebb. Én is a csapat tagja vagyok, még akkor is, ha a pályán egyedül vagyok, de tudom soha nem vagyok egyedül, mert mindig mellettem vagytok. Szeretném megköszönni, hogy egy jó autót adtatok nekem és úgy gondolom, sőt tudom, hogy még sok nagyszerű pillanatot élünk meg együtt.”

Maurizio Arrivabene is szólt néhány szót, utalva Vettel példaképére, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherre, aki 5 világbajnoki trófeát szerzett a Ferrarinak.

“Úgy gondolom, hogy a ‘Forza Ferrari!’, melyet Seb a rádióban üvöltött amikor győztesként leintették, nemcsak egy gyermekkori álom elérésének szólt, hanem azoknak az emlékezetes pillanatoknak is, amelyeket egy másik nagyszerű bajnokkal tölthettünk, aki nagyon sokat nyert a Ferrarinak, nevezetesen Michael és mindenek előtt öröm volt, hogy veletek lehet,” – mondta Arrivabene – “már régóta részesei vagytok mindennek és rászolgáltatok erre.”