Forma1-Live.hu

Vettel ERS nélkül is hozta a 4. helyet

A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel a Monacói nagydíj időmérő edzésén ERS problémákkal küszködött.

A világbajnok címvédő ismét lassabb volt csapattársánál, Daniel Riccardonál, ám a különbség ezúttal már nagyon csekély volt, 0,163 ezred másodperc. Amennyiben autója teljes mértékben megfelelően működött volna, valószínű, hogy megszorongathatta volna még a Mercedeseket is. Az RB10-esében ugyanis csaknem az egész időmérő alatt nem működött az ERS rendszer, így nem csoda, hogy az övé volt a legkisebb végsebesség is a mezőnyben.

A kvalifikáció után a Sky Sportnak nyilatkozott a problémáról Vettel: “Amit lehetett kisajtoltunk az autóból, azonban a Q1-ben kezdődött az ERS probléma, így nem tudtam a maximális teljesítményt kivenni belőle. Ezért csak a motorra hagyatkozhattam. Az igazság az, hogy az ERS rendszer kicsit össze vissza működött, volt hogy működött, volt hogy nem. Így sokat lehet veszíteni főként a kigyorsításoknál, ami köridőben nagyon is sokat jelenthet. A probléma az egész időmérőn fenn állt és talán a vége felé tudtam egy kicsivel kiegyensúlyozottabb energia visszanyerést elérni.”

Vettel így is a 4. rajthelyet szerezte meg, 1:16.547 és mindössze 0,558 ezred másodperccel maradt el a remek időt autózó Nico Rosbergtől.

readditing.com