Forma1-Live.hu

Vettel: “Ez nem az én autóm”

A négyszeres világbajnok címvédő, Sebastian Vettel az idei szezonban csupán árnyéka az elmúlt évek teljesítményének.

Vettel az idei szezonban rendre kikap ausztrál csapattársától, Daniel Ricciardo- tól. A német címvédő pilóta idén, szinte az összes versenyen küzdött a versenyautójával, míg Ricciardo már három futamgyőzelmet is szerzett a Red Bull Racing csapatának.

Az osztrák alakulat mindent megtesz azért, hogy négyszeres bajnokuk visszatérjen az élmezőnybe, de egyenlőre nem igazán találják a megoldást. Pedig idén már a kasztnit is többször kicserélték Vettel segítésére, de az eredmény ugyanúgy elmaradt.

“Ez az idei autó nem igazán fekszik a stílusomnak. Sokat veszítek a kanyar bejáratokon, ahol az elmúlt években gyors lehettem a befújt diffúzornak köszönhetően. Ez idén már nem lehetséges, illetve a gumik sem úgy működnek ebben a szezonban ahogy én szeretném. Egyenlőre bármit próbálok, semmi nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. Ez valószínűleg a versenyautó karaktere miatt lehet így, amit idénre már nem tudunk megváltoztatni. A legjobb formámat akarom adni a csapatomnak, de vannak területek, ahol még sokat kell fejlődnünk.”- nyilatkozta a címvédő pilóta, Sebastian Vettel, aki jelenleg 57 pontos hátrányban van, saját csapattársához képest.

Fotó: Rob Griffith/AP