Forma1-Live.hu

Vettel utolérte Sennat

A jelenlegi Forma1-es mezőnyből Sebastian Vettel az első, aki utolérte a legendás Ayrton Senna-t a nagydíjgyőzelmeket illetően.

A Magyar nagydíj előtt senki nem gondolta volna, hogy Sebastian Vettel most gyűjti be az egyetlen nagydíjgyőzelmet, ami még nem volt meg neki. Mindenki azt számolgatta, hogy Lewis Hamiltonnak már csak 2 győzelem kell, és ő éri utol Senna-t. A Sors azonban közbeszólt, Vettelnek sikerült ez a bravúr.

A futam után adott interjújában a német elmondta, hihetetlen érzés ez, és egyszerűen nem lehet szavakkal kifejezni. Azonban azt is kiemelte, hogy ennél sokkal fontosabb az, hogy ezt a győzelmet Jules Binachinak és a családjának ajánlotta. Hiszen egy rettenetesen nehéz héten vannak túl, először a keddi temetés, utána pedig a futam előtti megemlékezés. Ez mind kizökkenti a pilótát egy pillanatra.

Vettel elmondta, nehéz volt koncentrálnia, de abban a pillanatban, mihelyt elkezdődött a verseny, csak arra összpontosított, és így sikerülhetett neki elsőként elérnie ezt a bravúrt.

sports.ndtv.com