Forma1-Live.hu

Világbajnoki Ricciardo?

Montreal-ban megszerezte élete első Forma1- es futamgyőzelmét az ausztrál, Daniel Ricciardo.

A fiatal ausztrál pilótát idéntől szerződtette le a Red Bull Racing istálló, a távozó honfitársa, Mark Webber helyére. Ricciardo eddig remekül teljesít. A szezonnyitó hazai versenyén, Melbourne- ben rögtön dobogóra állhatott, bár ezt az eredményét később a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei elvették tőle, mivel szerintük nem volt szabályos Ricciardo versenyautójának üzemanyag átfolyásmérője. A szezon során további remek eredményeivel bizonyította a csapat vezetőinek, hogy jól döntöttek a leigazolásával kapcsolatban. Rendre csapattársa, a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel előtt tud végezni, így nem csoda, ha többen arról nyilatkoznak, hogy a jövőben Ricciardo is világbajnoki címet ünnepelhet majd.

“Daniel nagyszerű munkát végez. Nagyon jó teljesítményt nyújt, szerintem egy ígéretes karrier előtt áll.”-nyilatkozta 2009 Forma1- es világbajnoka, Jenson Button.

Hasonló véleményen van az 1980- as versenyszezon világbajnoka, Alan Jones is.

“Sikerült megszereznie első győzelmét, így már tudja, hogy milyen érzést nyújt. Daniel egy szerény versenyző, aki nem szállt el magától, emellett pedig rendkívül gyors és megbízható pilóta. Szerintem egy igencsak fényes jövő előtt áll. Egy nap még világbajnok lesz, ebben biztos vagyok.”-nyilatkozta honfitársáról a szintén ausztrál, Alan Jones.

 

 

Fotó: Tom Pennington/Getty Images