Forma1-Live.hu

Webber: Minőség kellene a Forma1- ben

Mark Webber az idei szezon végén hátat fordít a Forma1 mezőnyének.

Webber ismét elmondta véleményét a fiatal- gazdag “gyerekekről”. Véleménye szerint inkább ártanak a királykategóriának a fizetős pilóták. Rubens Barrichello, és Michael Schumacher visszavonulása után, Mark Webber számít a mezőny korelnökének.

„A Forma-1-ben továbbra is az igazi tehetségeknek kell bemutatkozniuk, azt ugyanis egyáltalán nem tartom helyesnek, hogy valaki csak a támogatói miatt kerül be a mezőnybe, vagy azért mert a hazája kapott egy versenyt, vagy mondjuk az ország kormánya is támogatja a szerepeltetését. Nem szabadna valakinek pusztán kereskedelmi okokból bekerülnie a mezőnybe, vagy csak azért, mert áll mögötte valaki, aki kifizet öt, nyolc, tíz vagy Isten tudja hány millió dollárt csak azért, hogy az illető bekerüljön a mezőnybe!  Webber egyébként nem csak kritikával illette az új generáció tagjait, a Williams finn versenyzőjét, Valtteri Bottast ugyanis (immáron második alkalommal) kivételes tehetségnek nevezte.

„Én személy szerint igen sokra tartom Valtteri Bottast, aki egy viszonylag gyenge autóval nagyszerű munkát végez. A fiatalok összességét értékelve azonban óvatosabbnak kell lennünk, a jövőben ugyanis nem engedhetjük meg azt, hogy a fizetős versenyzők elvegyék a helyeket a fenti pilótához hasonló tehetségektől. Ez nagyon fontos, és nem csak a fiatalok, hanem a Forma-1 szempontjából is. Fontosnak tartom a versenyek minőségének megőrzését is! Vegyük példának a Koreai Nagydíjat, ahol sajnos rettenetesen kevés a néző, sőt jóformán senki sincs ott. Minőségi versenyekre van szükségünk, minőségi csapatokkal és versenyzőkkel!”- nyilatkozta az ausztrál versenyző.