Forma1-Live.hu

Williams – Petrobras együttműködés

Brazil Petrobras három éves technikai partneri megállapodást kötött a Williams istállóval, így 2008 után újra támogatják a legendás csapatot.

A Williams és a Petrobras együttműködött már 1998 és 2008 között és 2014-től újra támogatja Frank Williams csapatát. A Petrobras fogja biztosítani a gárda számára, az új Mercedes 1,6 literes V6-os turbó erőforrásokban elhasznált üzemanyaghoz kapcsolódó fejlesztéseket és a kenőanyagokat.

A Williams istállónak ez az együttműködés idén a második jelentős támogatói megállapodás. Hiszen a csapat főszponzora a Martini italgyártó cég lesz, így az autó festését is a vállalat logója és színvilága fogja uralni. Ám erre még a csapat tájékoztatása szerint, az Ausztrál nagydíjig várni kell, azonban egyes híresztelések szerint már a második Bahreini teszten közszemlére teszik a megújult fényezésű 2014-es modellt, melyen a Petrobras emblémája is helyet kap.

Bár kézenfekvő lenne az ok, amiért a brazil olajvállalat a Williamst választotta, hiszen 2014-től Felipe Massa csatlakozott a csapathoz, nem a brazil pilóta miatt kötötték a megállapodást, mivel a Petrobras nem Massa támogatója. Ám a döntésüket biztosan befolyásolta a honfitárs jelenléte.