Forma1-Live.hu

Williams: Tovább kell fejlesztenünk

Az idei szezon előtti teszteken mutatott meggyőző teljesítményével, a legendás Williams istállót tartották a titkos favoritnak.

A William-Martini Racing istálló teljesítménye alulmaradt eddig, az előszezoni teszteken mutatott formájukhoz képest. A paddockban a szezon esélyeseiként tekintettek a csapatra a világbajnokság elején, azonban az eddigi legjobb helyezésük, egy ötödik hely volt. Kínában is csak Valtteri Bottas tudott pontot szerezni, mivel a csapat rutinos, brazil pilótájának, Felipe Massa-nak elrontották a kerékcseréjét, ami csaknem egy teljes perc hátrányt jelentett, így esélytelenné vált a pontszerzésre, pedig Massa, akár az első hatba is végezhetett volna.

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke azonban nem aggódik a “peches korszak” miatt, és csupán a fejlesztésekre tekint előre.

“Kínában az első hatban is végezhettünk volna, hiszen remekül beváltak a fejlesztéseink. További fejlesztésekre is szükség lesz, hogy előrébb végezzünk. Ki kell szűrnünk az esetleges hibákat a csapatnál, és akkor hiszem, hogy előrébb kerülünk. Folyamatosan kell fejlődnünk a szezon során, erre törekszünk.”- nyilatkozta Massa korábbi versenymérnöke, Rob Smedley.

 

Fotó: ERIC VARGIOLU / DPPI