Forma1-Live.hu

Zárkózik fel a Red Bull?

Daniel Ricciardo harmadik, míg a tizenötödik helyről rajtoló Sebastian Vettel pedig a negyedik helyen végzett az elmúlt Spanyol Nagydíjon.

Továbbra is a Mercedes Gp versenyautói dominálnak, köszönhetően az újabb kettős győzelemnek, hiszen Lewis Hamilton ismét nyert, csapattársa Nico Rosberg előtt. Azonban bizakodóak a Red Bull szakemberei, mert ahhoz képest, hogy a szezon előtti teszteléseken jóformán egyetlen sikeres napot sem zártak, jelenleg már “csak” a Mercedes versenyautói vannak előttük. Erre a tényre mutatott rá Christian Horner, a címvédő alakulat csapatfőnöke is.

„Ha összehasonlítjuk a Spanyol Nagydíj utolsó etapját, ahol a Mercedesek padlógázzal mentek, Sebastian és Daniel pedig tiszta pályán autózhattak, akkor észrevehetjük, hogy sokkal közelebb kerültünk hozzájuk.Én kb.6 tizedmásodpercet mondanék.”-nyilatkozta optimistán Horner.

Horner hozzá tette még, hogy szerinte a többi rivális istálló elé tudott kerülni a Red Bull, köszönhetően a fejlesztéseiknek, melyekkel közel 90%- ban felzárkóztak a Mercedes autói mögé.

Hasonló véleményen van a Renault F1 -es programot irányító, Rémi Taffin is.

“Ricciardo a dobogón végzett a Mercedesek mögött, Vettel pedig hatalmas versenyzéssel a negyedik helyen ért célba. Már ez is jól tükrözi, hogy szorosabb lett a harc a motorok teljesítményével. Szerintem nagyjából 90%- ot hoztunk be a lemaradásunkból, de további fejlesztések várnak még ránk.”-ismertette véleményét Taffin.

Fotó: AFP