Forma1-Live.hu

Scuderia Ferrari

Konstruktőr :  Ferrari
Modell :   SF15-T
Motor :  Ferrari Type 059/3
Gumi :  Pirelli
Pilóták :   Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel
Tesztpilóták :  Esteban Guttierez, Jean-Eric Vergne

 

Scuderia Ferrari a sportág történetének eddigi legsikeresebb versenycsapata. A világbajnokság kezdete, 1950 óta jelen van a Formula–1-ben. Enzo Ferrari alapította 1929-ben (a Scuderia olaszul istállót jelent, a Ferrari az alapító Enzo Ferrari nevére utal), és 1939-ig az Alfa Romeo autóit versenyeztette. Csak később kezdtek saját autókat készíteni. Elnöke Luca di Montezemolo, csapatfőnöke 2008 óta Stefano Domenicali.

A csapat legsikeresebb versenyzője a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki öt egyéni bajnoki címet szerzett a Ferrarinak a tizenötből.

A csapat főszponzora a Philip Morris, a Marlboro révén a cég 2011-ig összesen 1 milliárd dollárral támogatta a csapatot. A Marlboro 1984 óta a csapat szponzora, 1997-2010 között óta névadó szponzora is, és 2014-ig csapat főszponzora marad. Másik fő szponzora a Shell, amely üzemanyagot bocsát a csapat rendelkezésére. Egyéb szponzorok: Fiat, Santander Bank, TNT Energy Drink, Hublot, Pirelli, Kaspersky Lab, Weichai Power, UPS. A Philip Morris nem kötelezi a Ferrarit a dohányreklám-feliratok feltüntetésére.
2013-as szezon végén Felipe Massa távozott a csapattól és visszatért a 2007-ben a Ferrarival világbajnoki címet elérő Kimi Räikkönen. Így 2014-től két világbajnok pilótával versenyeznek a király kategóriában.

A Scuderia Ferrari 2014-es eredményei

A 2014-es szeon végén távozott a csapattól Fernando Alonso, a McLaren Honda csapatához, helyére érkezett a négyszeres német világbajnok Sebastian Vettel a Red Bulltól. Így ismét egy német klasszissal a volán mögött törhetnek a bajnoki cím felé.

A Scuderia Ferrari 2015-ös eredményei