Forma1-Live.hu

Button csalódott az autóban

Jenson Button, Fernando Alonsohoz hasonlóan a Q2-ben kiesett, így 1:41.200-as idejével a 13. helyen zárta az időmérőt.

Button nem tudja mi volt a baj, hiszen egészen ma estig jól működött az autója és a szabadedzéseken mindig a legjobb 10 között végzett. Valószínű, hogy a pálya hőmérséklete miatt nem melegedtek fel a gumijai kellőképpen és ez okozta, hogy nem volt meg a megfelelő tapadása.

„Zavarban vagyok, hiszen délelőtt kiválóan mentek a dolgok, és eddig meg voltam elégedve az autóval” – mondta  „Még nem tudom az okokat, amik miatt most még a Q3-ról is lemaradtam! Nem tudom, hogy a hőmérséklet változás miatt történt-e ez, de a kvalifikáció alatt végig küszködtem az abroncsokkal.”

Csapattársa Sergio Pérez elégedett volt, hiszen neki a 9. rajthelyet sikerült megszerezni a McLarennel, bár akár a hetedik pozíció is sikerülhetett volna.

„Az autó remek volt ma este, a harmadik szabadedzés rossz eredményei ellenére és ha tudtunk volna még 1-2 századot javítani, még a hetedik rajthely is sikerült volna. Fontos volt, hogy meg tudtuk őrizni a nyugalmunkat a délelőtti kiábrándító eredmények után és úgy vélem, hogy tökéletesen felkészültünk a futamra, hiszen már tudjuk, mennyit változik a pálya hőmérséklete az esti órákra. Sokat javultunk a hétvége eddigi szakaszában így már izgatottan várom a versenyt!”– tette hozzá Pérez.

hird