Forma1-Live.hu

Vettel nyerte a délutáni edzést

Kicsúszások, Red Bull fölény, Sebastian Vettel a leggyorsabb…

Ezzel a mondattal lehet jellemezni a Japán Nagydíj első napjának délutáni szabadedzését. Míg a délelőtt a Mercedesnek kedvezett, délutánra már “megrázta magát” a Red Bull és mindkét pilótája nagyon gyors kört tudott futni. Bár Fernando Alonso megpördülése miatt Vettelnek és Hamiltonnak is vissza kellett venni a tempóból, mégis a német második mért körében hozta a tőle és csapatától már-már elvárt teljseítményt.

A Ferrari spanyol pilótája is a Degner-kanyarokban hibázott, mivel ráhajtott a belső kerékvetőkre, ami megdobta az autót és megpördült. Szerencsére meg tudta fogni az autót és nem járt úgy, mint a Williams-es Pastor Maldonado, aki most a változatosság kedvéért a Degner kanyart választotta és a második részében orral a gumifalba állt. Maldonado ezzel be is fejezte pénteki edzéseket.

Jules Bianchi olyannyira megrongálta a délelőtti edzés során a Marussiat, hogy a szerelők nem tudták újjáépíteni, így a francia pilótának ki kellet hagynia a második tréninget.

A mexikói Sergio Pérez-t azonban senkinek sem sikerült felülmúlnia. A McLarenes majdnem teljes sebességnél a Spoon-kanyar első ívénél a jobb hátsó kerekét a műfűre tette, ami azt eredményezte, hogy a kocsi hátulja kitört, Pérez pedig nagy erővel a gumifalba csapódott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindezt sérülés nélkül megúszta.

A finn világbajnok sem úszta meg kicsúszás nélkül, Kimi Räikkönen is és elásta magát a kavicságyban, azonban szimulációs köre így is elég volt a 4. helyhez.

formula1.com