Forma1-Live.hu

Red Bull Racing

Konstruktőr :  Red Bull
Modell :   RB10
Motor :  Renault Sport Energy F1 2014
Gumi :  Pirelli
Pilóták :  Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat
Tesztpilóták :  Sébastien Buemi,  Antonio Felix da Costa

 

Red Bull Racing a Red Bull energiaital-gyár tulajdonában álló Formula–1-es csapat, amely az egykori Jaguár csapat jogutódja. (A cég másik csapata a Scuderia Toro Rosso.) A csapat 2005-ben debütált az Ausztrál Nagydíjon, jelenleg osztrák licenccel versenyez.2010-ben Sebastian Vettel világbajnok lett, a csapat pedig megnyerte a konstruktőri címet. 2011-ben mindkét címet fölényesen megvédték, majd 2012-ben sorozatban harmadszor sikerült mind a kettőt megnyerniük, majd 2013- ban is győzni tudtak, zsinórban negyedszer.

A csapat főszponzora a Red Bull italgyár, amely kb. 200 millió dollárt fordít csapatára. További szponzorok a Rauch, a Pirelli, a Siemens, a Geox, az Alpinestars és az FXDD. A csapat üzemanyag szállítója, a Renault motorokból kifolyólag, a Total. További szponzor még a Casio óragyár illetve a ruhákkal foglalkozó cég, a Pepe Jeans. 2011-ben csatlakozott a szponzori listához a japán luxusautókat gyártó Infiniti.

Az Infiniti Red Bull 2014-es eredményei

A 2015- ös szezontól a fiatal orosz tehetség, Daniil Kvyat vezeti a távozó világbajnok, Sebastian Vettel versenyautóját.

A Red Bull Racing 2015-ös eredményei